Categories: FİLM

Thor (2011)

Filmin ismi Thor hakkında ufak bir araştırma yaptım. Thor ” Tanrı Odin’in yildirim, gökgürültüsüne ve şimşeklere hükmeden oglu. İskandinav Mitolojisinin en güçlü tanrısıymış. İngilizcede ki thursday(Perşembe )kelimesinin kökeni, thor’s day (Thor’un günün)’den gelmekteymiş.

Thor Marvil’in müthiş filmlerinden biri daha olmuş. Filmin bütçesinin 150.000.000 $ olduğu söyleniyor. Böyle bir filme bu bütçe az bile kalmış denilebilir. İzleyenler görsel efektlerin farkına varmıştır sanırım. Olağanüstü görsel efektler bulunmakta. 2011 yılının en iyi filmi denilebilecek tarzda bir film olmuş.

Filmde en çok dikkatimi çeken şeylereden biri kostümlerdi. Kostümler çok başarılı bir şekilde filme adapte edilmiş. Özellikle Odin ve Thor’un kostümleri çok etkileyici ve güzeldi.

Kahramanımız Thor rolünde Chris Hemsworth ,acımasız ama yufka yürekli babamız Anthony Hopkins karşımıza çıkıyor. Bu oyunculukların üstüne çok fazla birşey söylemeye gerek görmüyorum. Son derece mükemmel hatta muhteşem bir oyunculuk var karşımızda. Özellikle Chris Hemsworth’ün izleyiciyi güldüren sahneleri çok başarılı olmuş.

Son filmlerde aranan isim haline gelen Natali2 Portman’ı da unutmamak gerekir tabi. Müthiş oyunculuğuyla filme büyük katkılarda bulunmuş. Seyirci nedense Natalie Portman’ı izlemeye doyamıyor.

Filmin son sahnesinden sonra ikinci filmin çıkacağı kanısına vardım ama bakalım neler olacak. Film fantastik ve bilim kurgu tarzda olmuş. Bu tarz sevenlerin kesinlikle kaçırmaması gereken bir film olmuş. Tavsiyedir..

Uğur Aydın

2006 yılında bulunduğum dernek bünyesine ait mambo internet sitesini Joomlaya çevirerek web tasarım hayatına başladım. Başlarda bu hobi olarak devam ediyordu ama bu işi profesyonelleştirmeye karar verdim ve Joomla! sisteminde kendimi geliştirmeye başladım. Kısa sürede Joomla! alt yapısını ve özelliklerini çözerek uzmanlık derecesine yükseldim.

Share
Published by
Uğur Aydın

Recent Posts

Hedef Kitle Nedir?

Hedef Kitle Kavramı Nedir? Hedef kitle, pazarlaması yapılacak olan ürünün kim tarafından ve ne amaçla…

2 ay ago

Kartvizit Nedir?

Kartvizit, en basit tanımıyla şahıslar ya da firmalar için hazırlanan ve üzerinde tanıtıcı kısa bilgilerin…

10 ay ago

Logo Tasarımı Nedir?

“Logo en sade haliyle bir işletmeyi diğer işletmelerden ayıran markayı, harf, simge (görsel veya çizim)…

11 ay ago

Vektörel Çizim Nedir?

Vektörel, yeniden boyutlandırdığında (özellikle büyüdüğünde) kalite kaybına uğramayan, yüksek çözünürlüklü olarak baskısı yapılabilen grafik türüdür.…

11 ay ago

Netbilsis Tekrar Yayında

Geçmiş dönemlerde birden fazla el değiştiren NETBİLSİS markası, 2014 yılında Türkiye'de Joomla dünyasının önde gelen…

6 sene ago

Far Cry 3

Crytek’in geliştirdiği Far Cry, 2004 yılında satışa sunulmuş ve FPS oyunlarında eşine az rastlanır türden…

7 sene ago