Categories: FİLM

The Car 2 ( Arabalar 2 )

Şimşek McQueen, yeni pit ekibi ve yeni ekip şefi Mater ile dünya çapında beş farklı ülkede yapılan “Race of Champions” yarışlarına katılır. Bu ülkeler: Japonya, Almanya, İtalya, 24 saat yarışının yapıldığı Fransa ve İngiltere’dir. Mater, Finn McMissile adındaki bir İngiliz gizli ajanı Aston Martin’i kurtatır, ve kendini casus dünyasında bulur.

Senelerdir animasyon filmleri gerçek filmlerle yarıştıran, animasyonlarda insanları duygulandıran , zaman zaman ağlatan, yakaladığı başarıyı her sene daha da iyi bir film ile taçlandıran Pixar bu animasyon filminde de büyük bir başarıyı elde etmeyi başarmış.

Biraz araştırma yaptığımızda Türkiye, en iyi dublaj yapan ülkeler sırasında ne başlarda bulunyor. Ama gelin görünkü dublaj filmleri izlerken zevk almıyor insan. Herşeyin en güzel kendi dilindedir. Fakat konu animasyon filmleri olunca hiçbir ülkenin Türkiye’ye rakip olacağını düşünmüyorum. Elimden geldiğince animasyon filmlerini Türkçe Dublaj takip ediyorum. En güzel örneklerinden biride The Cars 2 Türkçe dublaj diyebiliriz. Osman Gidişoğlu, Yekta Kopan, Ali Gül, Gülen Karaman, Altuğ Yücel, Cem Yılmaz, Murat Atıl, Sefa Sezgin daha ne denilebilirki.

James Bond filmlerini aratmayan aksiyon sahneleriyle büyük küçük herkesin izlemesi gereken animasyon film olmuş.

Uğur Aydın

2006 yılında bulunduğum dernek bünyesine ait mambo internet sitesini Joomlaya çevirerek web tasarım hayatına başladım. Başlarda bu hobi olarak devam ediyordu ama bu işi profesyonelleştirmeye karar verdim ve Joomla! sisteminde kendimi geliştirmeye başladım. Kısa sürede Joomla! alt yapısını ve özelliklerini çözerek uzmanlık derecesine yükseldim.

Share
Published by
Uğur Aydın

Recent Posts

Hedef Kitle Nedir?

Hedef Kitle Kavramı Nedir? Hedef kitle, pazarlaması yapılacak olan ürünün kim tarafından ve ne amaçla…

3 ay ago

Kartvizit Nedir?

Kartvizit, en basit tanımıyla şahıslar ya da firmalar için hazırlanan ve üzerinde tanıtıcı kısa bilgilerin…

11 ay ago

Logo Tasarımı Nedir?

“Logo en sade haliyle bir işletmeyi diğer işletmelerden ayıran markayı, harf, simge (görsel veya çizim)…

12 ay ago

Vektörel Çizim Nedir?

Vektörel, yeniden boyutlandırdığında (özellikle büyüdüğünde) kalite kaybına uğramayan, yüksek çözünürlüklü olarak baskısı yapılabilen grafik türüdür.…

12 ay ago

Netbilsis Tekrar Yayında

Geçmiş dönemlerde birden fazla el değiştiren NETBİLSİS markası, 2014 yılında Türkiye'de Joomla dünyasının önde gelen…

6 sene ago

Far Cry 3

Crytek’in geliştirdiği Far Cry, 2004 yılında satışa sunulmuş ve FPS oyunlarında eşine az rastlanır türden…

7 sene ago