Categories: FİLM

Recep İvedik – 2

Senaryosunu Şahan Gökbakar’ın yazıp yönettiği ve başrolünü oynadığı “Recep İvedik 2” filmini çok önce çıkmasına rağmen anca izlemek nasip oldu. Şahan Gökbakar’ın hemen hemen günümüz Türk insanını canlandırdığı Recep İvedik serisinin 2. filmini beğenmediğimi söyleyerek başlayacağım.

Recep İvedik “2” dendiği zaman bence ilk filmin devamı olması gereken bir film gibi izlenim uyanması lazım insanlarda. Ama ilk filmle alakası olmayan bir film çıkıyor karşımıza. Halbuki ilk filmin son sahnesi gayet hoş bir şekilde bitmişti. İlk filmdeki Sibel rolü Recep İvedik’i hatırlamış ve film orada bitmişti. 2. film de buradan başlasa ve devam etse çok daha iyi olurdu diye düşünüyorum.

Film izlediğiniz gibi çok fazla oyuncu kadrosuna sahip değil. İlk filmde olduğu gibi bütün film 3-4 kişi arasında geçiyor ve gidiyor. O yüzden film kadrosu ile ilgili yorum yapmayacağım.

Recep İvedik ilk filmde asosyal, kaba ama biraz duygusal biraz da bazı şeylere eleştirel yaklaşabilen biriydi. İkinci film de bu karakterin aksine, biraz akılsız, çok daha kaba bir tipe bürünmüş. Her şeyden biraz anlar çabası var. Karakterin neyi bilip neyi bilmediği belli değil. 2 filmde bu kadar farklı kişilikler oluşturulması bence güzel olmamış.

Filmi izlerken birçok sahnesinde ne olacağını daha önce tahmin ettiğim için gülemedim maalesef. Sanırım sizde gülmezsiniz. Örneğin yoga sahnesine geldiğinde olacakları daha başından tahmin ettim ve tahmin ettiğim gibi oldu. Maalesef gülemedim. Filmde tek güldüğüm yer uçak sahnesi idi. Komedi tarzda yapılan bir filmde tek sahnede gülmek çok kötü olsa gerek. İnsanın kafasında çok farklı düşüncelere yol açabilir.

Recep İvedik 2 ilk filme göre oldukça kötü bir filmdi. Hiç beklediğim gibi olmadı. Sizinde beklediğiniz gibi çıkmayacağını düşünüyorum. Tabi benim yazdıklarım kişisel yorumlarımdır. Kişiden kişiye değişir. Recep İvedik 2 yi beğenmedim….

Uğur Aydın

2006 yılında bulunduğum dernek bünyesine ait mambo internet sitesini Joomlaya çevirerek web tasarım hayatına başladım. Başlarda bu hobi olarak devam ediyordu ama bu işi profesyonelleştirmeye karar verdim ve Joomla! sisteminde kendimi geliştirmeye başladım. Kısa sürede Joomla! alt yapısını ve özelliklerini çözerek uzmanlık derecesine yükseldim.

Share
Published by
Uğur Aydın

Recent Posts

Hedef Kitle Nedir?

Hedef Kitle Kavramı Nedir? Hedef kitle, pazarlaması yapılacak olan ürünün kim tarafından ve ne amaçla…

2 ay ago

Kartvizit Nedir?

Kartvizit, en basit tanımıyla şahıslar ya da firmalar için hazırlanan ve üzerinde tanıtıcı kısa bilgilerin…

11 ay ago

Logo Tasarımı Nedir?

“Logo en sade haliyle bir işletmeyi diğer işletmelerden ayıran markayı, harf, simge (görsel veya çizim)…

11 ay ago

Vektörel Çizim Nedir?

Vektörel, yeniden boyutlandırdığında (özellikle büyüdüğünde) kalite kaybına uğramayan, yüksek çözünürlüklü olarak baskısı yapılabilen grafik türüdür.…

11 ay ago

Netbilsis Tekrar Yayında

Geçmiş dönemlerde birden fazla el değiştiren NETBİLSİS markası, 2014 yılında Türkiye'de Joomla dünyasının önde gelen…

6 sene ago

Far Cry 3

Crytek’in geliştirdiği Far Cry, 2004 yılında satışa sunulmuş ve FPS oyunlarında eşine az rastlanır türden…

7 sene ago