Categories: İNTERNET

Facebook Profil Fotoğrafına Dikkat !!!

Günümüzün internet fenomeni haline gelen Facebook gün geçtikçe kendini geliştirmekte ama bir o kadar da üyelerini tehlikeye sokmaya devam ediyor.

Bu tehlikelerden en büyüğü profil fotoğraflarından kaynaklanıyoru. Gerçi bu konuda Facebook’un herhangi bir hatası ya da problemi yok. Bu konu tamamen üyeyi düşündüren bir durum.

Üyelerin özellikle bayanların koyduğu Facebook profil fotoğraları birtakım arkadaşlık sitelerinde ya da porno içerikli sitelerde izinsiz alınıp kullanılabiliyor. Bu konuda gördüğüm bütün arkadaşları uyarıyorum ama bu uyarıları çok fazla dikkate alan yok. Oldukça ciddi olan bu konuya ciddi bakmak lazım. Geri dönülmez hatalara yol açabilir.

Facebook’u fotoğraf albüm sitesi olarak değerlendirmemek lazım. Zaten Facebook açılış amacını iyice saptırdı. Buna ayak uydurmamak gerekiyor. Bazı kişilerde görüyorumki üyeliğinde en az 1000 tane fotoğraf var. Bu çok kötü tabiriyle kamuya açılmak gibi birşey. Kişilik hakları diye bir kanun var. Buna ayak uydurmak dikkat etmek gerekiyor.

Bu konuda en büyük örneği aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz. Sizinde başınıza gelmesini istemiyorsanız lütfen Facebook kullanırken bazı şeylere dikkat edelim. Facebook profil fotoğrafı gibi…

Uğur Aydın

2006 yılında bulunduğum dernek bünyesine ait mambo internet sitesini Joomlaya çevirerek web tasarım hayatına başladım. Başlarda bu hobi olarak devam ediyordu ama bu işi profesyonelleştirmeye karar verdim ve Joomla! sisteminde kendimi geliştirmeye başladım. Kısa sürede Joomla! alt yapısını ve özelliklerini çözerek uzmanlık derecesine yükseldim.

Recent Posts

Hedef Kitle Nedir?

Hedef Kitle Kavramı Nedir? Hedef kitle, pazarlaması yapılacak olan ürünün kim tarafından ve ne amaçla…

2 ay ago

Kartvizit Nedir?

Kartvizit, en basit tanımıyla şahıslar ya da firmalar için hazırlanan ve üzerinde tanıtıcı kısa bilgilerin…

10 ay ago

Logo Tasarımı Nedir?

“Logo en sade haliyle bir işletmeyi diğer işletmelerden ayıran markayı, harf, simge (görsel veya çizim)…

11 ay ago

Vektörel Çizim Nedir?

Vektörel, yeniden boyutlandırdığında (özellikle büyüdüğünde) kalite kaybına uğramayan, yüksek çözünürlüklü olarak baskısı yapılabilen grafik türüdür.…

11 ay ago

Netbilsis Tekrar Yayında

Geçmiş dönemlerde birden fazla el değiştiren NETBİLSİS markası, 2014 yılında Türkiye'de Joomla dünyasının önde gelen…

6 sene ago

Far Cry 3

Crytek’in geliştirdiği Far Cry, 2004 yılında satışa sunulmuş ve FPS oyunlarında eşine az rastlanır türden…

7 sene ago