Categories: İNTERNET

İnternet Explorer 8 Tamamlanmış!

Microsoft’un uzun zamandır beklenen tarayıcısı Internet Explorer 8, bugün 25 dilde birden final sürüm olarak duyuruldu. Kendi adıma inanamadığım bir özelliği Türkçe dilinin de olması. Ben Türkçe dilini daha sonra eklerler diye düşünüyordum. İnternet Explorer 8’in ne zaman indirilmeye izin verileceğini daha söylemediler. Eski sürümlere göre daha hızlı daha güvenli ve daha kullanışlıymış.

Mozilla Firefox çıktığından beri İnternet Explorer kullanmadığım için bu olay ve haber beni pek ilgilendirmiyor desem yeridir.Benim burada anlatmak istediğim kısa bir şekilde İnternet Explorer ve Mozilla Firefox’u karşılaştırmak.

İnternet Explorer’un eski halini yani İnternet Explorer 6 sürümünü hepiniz bilirsiniz. Hatırladığınız gibi oldukça düz, sade, yalnızca istediğiniz siteleri açmak için işe yarayan bir tarayıcıdan farkı yoktu.Ta ki Mozilla Firefox çıkana kadar.

Mozilla Firefox’un çıkmasıyla Microsoft’ta büyük değişiklikler yapmasının zamanı geldiğini düşünmeye başladı. Çünkü karşısındaki rakip tarayıcının inanılmaz işe yarayan özellikleri ve kullanım kolaylığı vardı. Örneğin yeni sekme, tema zenginliği, eklenti özelliği vs…

Microsoft’un yaptığı değişiklikler herkesin ve benim beklediğim gibi oldu. Mozilla Firefox’un hemen hemen aynı sisteminde bir tarayıcı ortaya çıktı. Yeni sekme vs. gibi.

İnternet Explorer’ın 7 ve sonraki sürümlerinde tek sevdiğim yanı alan adlarında Türkçe desteğinin bulunması. Biliyorsunuz alan adlarında Türkçe karakter kullanılmıyordu. Kısa süre önce Türkçe alan adlarının kullanımı açıldı ve sanırım bunu destekleyen sadece İnternet Explorer var. Mozilla Firefox dan aynı güncellemeyi dört gözle bekliyorum.

Ben ne olursa olsun Mozilla Firefox kullanıcısıyım. Büyük konuşmak gibi olmasın ama Microsoft kralını çıkarsa değiştirmeyi düşünmüyorum. Sizde Firefox’u kullanmaya başlarsanız ne kadar doğru bir karar verdiğinizi görebilirsiniz.

Uğur Aydın

2006 yılında bulunduğum dernek bünyesine ait mambo internet sitesini Joomlaya çevirerek web tasarım hayatına başladım. Başlarda bu hobi olarak devam ediyordu ama bu işi profesyonelleştirmeye karar verdim ve Joomla! sisteminde kendimi geliştirmeye başladım. Kısa sürede Joomla! alt yapısını ve özelliklerini çözerek uzmanlık derecesine yükseldim.

Share
Published by
Uğur Aydın

Recent Posts

Hedef Kitle Nedir?

Hedef Kitle Kavramı Nedir? Hedef kitle, pazarlaması yapılacak olan ürünün kim tarafından ve ne amaçla…

2 ay ago

Kartvizit Nedir?

Kartvizit, en basit tanımıyla şahıslar ya da firmalar için hazırlanan ve üzerinde tanıtıcı kısa bilgilerin…

11 ay ago

Logo Tasarımı Nedir?

“Logo en sade haliyle bir işletmeyi diğer işletmelerden ayıran markayı, harf, simge (görsel veya çizim)…

12 ay ago

Vektörel Çizim Nedir?

Vektörel, yeniden boyutlandırdığında (özellikle büyüdüğünde) kalite kaybına uğramayan, yüksek çözünürlüklü olarak baskısı yapılabilen grafik türüdür.…

12 ay ago

Netbilsis Tekrar Yayında

Geçmiş dönemlerde birden fazla el değiştiren NETBİLSİS markası, 2014 yılında Türkiye'de Joomla dünyasının önde gelen…

6 sene ago

Far Cry 3

Crytek’in geliştirdiği Far Cry, 2004 yılında satışa sunulmuş ve FPS oyunlarında eşine az rastlanır türden…

7 sene ago