Categories: TEKNOLOJİ

Akıllı Telefonlarda Ortalık Kızışmaya Devam Ediyor

Uygulama ve kolaylık madeni olarak kullanılan akıllı telefon satışlarında ortalık kızışmaya devam ediyor. Büyük markaların yarıştığı bu kulvarda Türkiye’de 2013 yılının ilk yarısında 4.5 milyon cep telefon satışı yapılmış ve bu payın yüzde 74’ü akıllı telefonlar oluşturuyormuş. Satılan akıllı telefonlarında yüzde 97’si dokunmatik özellikli.

Önümüzde yarıyıl için yapılacak raporları sabırsızlıkla bekliyoruz. Akıllı telefonlar herkese eşit ve kollanım kolaylığı sağlıyor. Durum bu şekilde olduktan sonra satışların yüzde 30 artacağını düşünüyorum. özellik İphone, HTC ve Samsung gibi markaların akıllı telefon üretimleri arttığı sürece bu sayı yükseldikçe yükselecektir.

Akıllı telefonların kızışmasına en çok ortam hazırlayan özellik ise İOS ve Android kullanıcıları arasında gerçekleşiyor. Satılan akıllı telefonların yüzde 69’unda Android işletim sistemi bulunuyor.

Uğur Aydın

2006 yılında bulunduğum dernek bünyesine ait mambo internet sitesini Joomlaya çevirerek web tasarım hayatına başladım. Başlarda bu hobi olarak devam ediyordu ama bu işi profesyonelleştirmeye karar verdim ve Joomla! sisteminde kendimi geliştirmeye başladım. Kısa sürede Joomla! alt yapısını ve özelliklerini çözerek uzmanlık derecesine yükseldim.

Share
Published by
Uğur Aydın

Recent Posts

Hedef Kitle Nedir?

Hedef Kitle Kavramı Nedir? Hedef kitle, pazarlaması yapılacak olan ürünün kim tarafından ve ne amaçla…

3 ay ago

Kartvizit Nedir?

Kartvizit, en basit tanımıyla şahıslar ya da firmalar için hazırlanan ve üzerinde tanıtıcı kısa bilgilerin…

12 ay ago

Logo Tasarımı Nedir?

“Logo en sade haliyle bir işletmeyi diğer işletmelerden ayıran markayı, harf, simge (görsel veya çizim)…

12 ay ago

Vektörel Çizim Nedir?

Vektörel, yeniden boyutlandırdığında (özellikle büyüdüğünde) kalite kaybına uğramayan, yüksek çözünürlüklü olarak baskısı yapılabilen grafik türüdür.…

12 ay ago

Netbilsis Tekrar Yayında

Geçmiş dönemlerde birden fazla el değiştiren NETBİLSİS markası, 2014 yılında Türkiye'de Joomla dünyasının önde gelen…

6 sene ago

Far Cry 3

Crytek’in geliştirdiği Far Cry, 2004 yılında satışa sunulmuş ve FPS oyunlarında eşine az rastlanır türden…

7 sene ago